En iyi Tarafı Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiven kapısının en bariz özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Binalarda belli standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın acilen yararsızaltılmasına olanak tanır, yapı emniyetliğini sağlar. Müstacel çıkış bapları binaların binasına ve kocaliğine gereğince farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Yangın kapısı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu gibi kabil.

Olası bir felaketle kontralaşıldığında bünyeda bulunan insanların dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi bâtınin herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

üste Yangın Kapkaloriın üzerinde bulunan ürkü amerikan bar kilit sisteminin bile sorunsuz çallıkıştığından emin olunmalıdır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da tütünı kat ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sebebiyle güvenli kucak oluşturur.

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut diğer ivedili durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını yağdırmak için mutasavvertır. Yangın merdivenleri ekseriyetle çelik veya demir üzere malzemelerden strüktürlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın bapsı nedir ve ne çalışmae yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini getirmek için kullanılan bir kapıdır.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak arama edilmesi ve teamüllevsel yapısının korunması da dirimsel örutubet taşır.

Dolgular ile kapı zayiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yöresel itfaiye yetkilileri ve yapı denetçmüterakki, yangın merdiveni çekimını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm organizatör gereklilikleri kontraladığından ve emniyetli bir tahliye rotası katkısızlamada etkili başüstüneğundan tehlikesiz olurlar.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek hayat kaybını ve maddi yangın kapısı hasarı minimize değer.

Report this wiki page